Peuters

Kindcentrum De Achtsprong  

Basisschool De Achtsprong en Kinderopvang Kindernet werken intensief samen met een totaalaanbod op het gebied van ontwikkeling, onderwijs en kinderopvang op basis van de uitgangspunten: één educatieve en pedagogische visie met één integraal programma voor onderwijs, opvang en ontwikkeling, uitgevoerd door één team dat bestaat uit medewerkers onderwijs en kinderopvang.

Binnen Kindcentrum De Achtsprong wordt opvang geboden in een horizontale groep, waar kinderen van 2 tot 4 jaar bij elkaar zitten. Hier wordt gewerkt met ontwikkelingsgerichte activiteiten volgens de methodiek 'Startblokken', waarin specifieke ontwikkelingsgebieden aandacht krijgen. Kinderen nemen spelenderwijs deel aan spelactiviteiten en verkennen zo actuele thema’s. Voor peuters is voorschoolse educatie belangrijk. Peuters met een VVE-indicatie kunnen vanaf 2 jaar en 6 maanden geplaatst worden op de peutergroep. Zo maken alle kinderen een goede start op de basisschool en ieder kind profiteert hiervan!

Zowel de peutergroep als de BSO is te bereiken via een aparte ingang

Voorschool, peuteropvang, peuterklas, peutergroep, VVE, vroegschoolse educatie, 0-groep, peuterspeelzaal en peuterspelen. Bij Kinderopvang Kindernet is het gewoon allemaal hetzelfde: Spelend leren en plezier hebben.

Uiteraard staat het vaste team van enthousiaste pedagogisch professionals dagelijks voor u en uw kind klaar. Kom gerust langs voor een rondleiding, want dan laten wij onze ruimtes zien en vertellen u graag meer. Omdat we hier tijd en aandacht aan willen besteden, vinden wij het fijn als u hiervoor een afspraak wilt maken.

Een optimale overgang naar de basisschool

Misschien moet u er nog niet aan denken; uw peuter die straks naar de basisschool gaat. Of juist wel omdat uw kind er echt aan toe is. Hoe dan ook zorgen wij voor een zo’n soepel mogelijke overgang. Hoe doen we dat?

  • soms is er een overdrachtsgesprek tussen de pedagogisch medewerker van de peuteropvang en de leerkracht van de basisschool
  • andere keren sturen wij onze observaties van uw kind op naar school (met uw toestemming)
  • we kijken altijd naar een goede overdracht van de peuteropvang naar de basisschool
  • wanneer we in de school zitten met de peuteropvang, gaan we soms met de peuters kijken bij de kleuterklassen. En interessant vinden ze dat!

Wist u dat u veel zelf kunt regelen?

Veel informatie kunt u vinden op onze website, bijvoorbeeld de openingstijden van de verschillende locaties.
Rondleiding aanvragen: Rondleiding – Kdv Kindernet
Inschrijven: Inschrijven – Kdv Kindernet
Berekenen van de kosten: Bereken de kosten – | Kinderopvang Kindernet (kdvkindernet.nl)

Heeft u een vraag over de opvang en plaatsingsmogelijkheden?

De medewerkers van planning en klantcontacten helpen u graag verder. Zij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch te bereiken van 09.00 uur tot 13.00 uur. Uiteraard kunt u ook met ons mailen.

E-mail: planning@kdvkindernet.nl
Telefoon: 0575 – 533 800

Heeft u een andere vraag?

U kunt de medewerkers van ons Centraal Bureau bereiken van
maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur
en op vrijdag tot 13.00 uur.

E-mail: info@kdvkindernet.nl
Telefoon: 0575 – 533 800